«Ψηλαφούμε τον τοίχο σαν τυφλοί και ψηλαφούμε σαν να μην έχουμε μάτια! Μέσα στο καταμεσήμερο σκοντάφτουμε σαν να περπατούμε τη νύχτα! Μέσα σε όλα τα αγαθά μας είμαστε σαν νεκροί!»
Ησαΐας 59:10

Ο άνθρωπος της εποχής μας ξέρει πολλά. Διασχίζει τους ουρανούς και τις θάλασσες. Ταξιδεύει στο διάστημα και κάνει πολλά άλλα άξια θαυμασμού. Η γνώση, όπως λέει η Αγία Γραφή, σκέπασε τη γη, όπως τα νερά τη θάλασσα.
Κι όμως ο άνθρωπος αυτός, ο γεμάτος γνώση, δεν ξέρει δυο βασικά πράγματα: το Θεό και τον εαυτό του. Γεμάτος εγωισμό θέλει να αγνοεί το Θεό. Δε θέλει να Τον δει μέσα στα θαυμαστά Του έργα και στην αποκάλυψή Του στο πρόσωπο του Γιου Του, μέσω της Αγίας Γραφής.
Επίσης, δε θέλει να δει ότι είναι χαμένος αμαρτωλός, που έχει ανάγκη το χέρι του Θεού για να τον βγάλει από το βούρκο της αμαρτίας και να τον σώσει. Είναι θεληματικά τυφλός και γι’ αυτό, παρά τα επιτεύγματά του είναι δυστυχισμένος.
Αυτό που έχει ανάγκη είναι με ταπείνωση να γυρίσει στο Θεό, αναγνωρίζοντας ότι είναι αμαρτωλός, και να δεχτεί το Χριστό προσωπικό του Σωτήρα.
Επιστροφή λοιπόν στο Θεό για να γεμίσει η ζωή σου από χαρά και ειρήνη.
Θα το κάνεις;