“Μακάριος εκείνος, που βοηθός του είναι ο Θεός τού Ιακώβ, που η ελπίδα του είναι στον Κύριο τον Θεό του” (Ψαλμ 146:5).

 

Η ελπίδα για το νέο έτος μπορεί να είναι τόσο φωτεινή όσο οι υποσχέσεις του Θεού. Η Βίβλος σου προσφέρει εμπιστοσύνη για το μέλλον – που δεν βασίζεται στην ευστροφία σου ή την αποφασιστικότητά σου, αλλά στη αγάπη και το έλεος του Θεού. Τίποτα, ούτε οι αυξανόμενες τιμές, ούτε η ανεργία, ούτε τα οικογενειακά προβλήματα – ναι, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την στερεά ελπίδα.
Ο προφήτης Ιερεμίας ήξερε το μυστικό: “Ευλογημένος (ευτυχισμένος) ο άνθρωπος που ελπίζει στον Κύριο, και του οποίου ο Κύριος είναι η ελπίδα. ” (Ιερ. 17:7). Ο Θεός – ο παντοδύναμος δημιουργός και ο συντηρητής του σύμπαντος, που φροντίζει για το κάθε σου πρόβλημα – αυτός ο Θεός μόνο μπορεί να χτίσει ένα ασφαλές μέλλον για σένα.
Αυτός που δεν έχει εμπιστευθεί ποτέ του τον Ιησού Χριστό μπορεί να βλέπει τη ζωή ως μάταιη. Και, σε τελική ανάλυση, έχει δίκιο, γιατί χωρίς το Χριστό δεν έχει “καμία ελπίδα και [ είναι ] χωρίς Θεό στον κόσμο” (Εφεσ. 2:12).
Αλλά ο Ιησούς Χριστός προσφέρει ό,τι δεν μπόρεσες ποτέ να αγοράσεις και κανένας δεν μπορεί να το πάρει από σένα…
… αγάπη που δεν είναι βασισμένη στα συναισθήματα ή τις αξίες σου, αλλά στο απέραντο έλεος του Θεού (Ρωμ 5:8).
…ελευθερία να γνωρίσεις και να απολαύσεις το Θεό, επειδή ο Ιησούς Χριστός έχει πάρει πάνω Του την τιμωρία για τις αμαρτίες σου (Α’ Πετρ 3:18).
…φιλία που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ επειδή ο Ιησούς υποσχέθηκε, ” Δεν θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω ” (Εβρ 13:5).
…ένα λόγο για να ζεις, επειδή το να ακολουθείς το Χριστό σού δίνει αληθινό νόημα και σκοπό στη ζωή σου (Ιωαν 14:6).
…ένα ασάλευτο μέλλον βασισμένο σταθερά στην υπόσχεση του Χριστού, “έρχομαι πάλι” (Ιωαν 14:3).
…ένα αιώνιο σπίτι, όπου αυτά που μας στερούν τη χαρά εδώ στη γη – εγωισμός, μίσος, θάνατος – θα εξαλειφθούν (Αποκ. 21:4).

Καθώς μπαίνουμε σ’ αυτό το νέο έτος, μπορείς να στηριχθείς στον εαυτό σου και να ευχηθείς για το καλύτερο, ή μπορείς να εναποθέσεις την ελπίδα σου στον Θεό και το Γιο Του, τον Ιησού Χριστό. Μέσω της πίστης στο Λόγο Του μπορείς να γεμίσεις με ελπίδα ότι δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ και ότι σου έχεις χαρίσει την αιώνια ζωή. ” Μακάριος εκείνος, που βοηθός του είναι ο Θεός τού Ιακώβ` που η ελπίδα του είναι στον Κύριο τον Θεό του” (Ψαλμ 146:5).

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ