Η πνευματική μας ταυτότητα
 

Αγαπητέ αναγνώστη / αναγνώστρια

Θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε με συντομία, όσους ενδιαφέρονται και θα ήθελαν να μάθουν, ποιοί είμαστε και τι ακριβώς πιστεύουμε.

Ονομαζόμαστε ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - όχι ευαγγελιστές - γιατί έχουμε ως βάση και θεμέλιο της πίστης μας το ευαγγέλιο.

Πιστεύουμε, όπως και οι Χριστιανοί των πρώτων αποστολικών αιώνων, ότι μόνον η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστη, και κατά συνέπεια μόνον μέσα σ' αυτή είναι γραμμένες οι εντολές του Θεού προς τους ανθρώπους και ο τρόπος της σωτηρίας τους.

Πιστεύουμε, λοιπόν, σύμφωνα με την Αγία Γραφή:

Στον τριαδικό Θεό: τον Πατέρα, τον Υιό και το 'Αγιο Πνεύμα.

Στην από την Παρθένο Μαρία σωματική γέννηση του προαιώνια και "ίσα Θεώ" υπάρχοντος Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στο λυτρωτικό θάνατο Του πάνω στο Σταυρό για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Στην ένδοξη Ανάστασή Του από τους νεκρούς.

Στην ανάληψη Του στο θρόνο του Θεού στα δεξιά της Μεγαλοσύνης Του.

Στην αναμενόμενη Δευτέρα Παρουσία Του.

Στην αθανασία της ανθρώπινης ψυχής και στην αιώνια ζωή.

Στην αναγκαιότητα του βαπτίσματος.

Πιστεύουμε ότι η σωτηρία του ανθρώπου είναι δώρο του Θεού (Εφεσ. β' 8) και αποκτάται με την πίστη του στον εξιλαστήριο θάνατο του Χριστού στο Σταυρό. Τα καλά έργα μας ακολουθούν και αξιολογούνται ως καρποί και συνέπεια της σωτηρίας μας.

Παραδεχόμαστε αναρίθμητους αγίους και "νέφος μαρτύρων" (Εβρ. ιβ 1), που όλοι τους ανεξαίρετα οφείλουν τη σωτηρία τους και τον αγιασμό τους στο εξιλαστήριο αίμα του Χριστού (Αποκαλ. ε' 9). Μακαρίζουμε όλους αυτούς και διδασκόμαστε από το παράδειγμα τους, όμως δεν τους προσκυνούμε και δεν τους λατρεύουμε, γιατί, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, η προσκύνηση ανήκει μόνο στο Θεό (Αποκαλ. κβ' 9).

Εκκλησιαζόμαστε κάθε Κυριακή, και παρακολουθούμε το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ψάλλουμε όλοι μαζί ύμνους προς το Θεό και δοξάζουμε το Σωτήρα μας και Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Είμαστε γνήσιοι Έλληνες πατριώτες και έντιμοι πολίτες του Κράτους. Αγαπούμε την πατρίδα μας. Αγωνιστήκαμε γι' αυτήν στο παρελθόν και θ' αγωνιστούμε και στο μέλλον, αν υπάρξει ανάγκη, υπακούοντας στους νόμους της πολιτείας.

Προσευχόμαστε με αγάπη για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για την Πατρίδα μας, ο Θεός να την ευλογεί και να την προστατεύει, ώστε "να διάγωμεν ήρεμον και ησύχιον βίον εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι" (Α' Τιμόθ. β' 1 - 2).

Τέλος, δηλώνουμε πληροφοριακά και μόνο, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή Χιλιαστές, με τους Μορμόνους, με τους Μασόνους, με τη Νέα Εποχή και με άλλες γνωστές ή άγνωστες αιρέσεις.

 
 

Copyright © ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ